Krönika över Yggdrasil - Embla

 

 

Det här är den andra riktigt vassa svenska Fantasy jag läst i år, det är också den andra bok på mycket länge som jag helt enkelt inte kunde lägga ifrån mig utan sträckläste på två dagar.
Boken är tredje delen i en serie som skall bli sex delar och handlar om en ung flicka och hennes resa till att få klarhet i vem hon egentligen är.

Embla slits vid 14 års ålder från den familj där hon är uppvuxen för att följa med Mäster Magum till en värld långt bortom den hon känner till. Hennes första resa tar henne till en värld med både människor, alver, vättar och magi.
Väl framme förväntas hon efterträda Översteprästinnan Almarill i Miracells tempel, en påtvingad uppgift kantad med både krav och uppoffringar som hon inte alls känner för att bistå.
Efter ett avslöjande samt en upptäckt som gör henne skräckslagen fattar hon ett beslut som leder henne in på en farlig väg kantad av både kärlek, svek, lögner och svart magi.
Vi får följa Embla från ung flicka till fullvuxen kvinna på sin väg mot sitt sanna jag i en omvärld där inget är vad det verkar.

Krönika över Yggdrasil - Embla, är en väldigt lyckad blandning av Fantasy och Nordisk mytologi när den är som bäst. Boken innehåller både magi, profetior och mytologiska världar och väsen.
Det som dock gör den här boken så oerhört bra är dels sättet den berättas på, dels de välskrivna och färgstarka karaktärerna som verkligen gör storyn och är lätta att ta till sig, men främst av allt de oväntade vändningarna och upptäckterna som bjuds.

Boken har ett driv som gör att den aldrig blir långdragen eller tråkig, vänder du inte blad på direkten så missar du garanterat något helt oväntat!
Inledningen fångade mig efter bara några meningar och mot slutet läste jag allt långsammare för att i möjligaste mån undvika det oundvikliga.
Jag ville verkligen inte att boken skulle ta slut och kan knappt vänta på att få läsa uppföljaren!

En annan sak som är väldigt bra med Krönika över Yggdrasil är att samtliga böcker kan läsas fristående.
Det rekommenderas dock att man läser just Embla innan man ger sig på Ny Begynnelse som är den fjärde boken i denna fantastiska serie.

Du kan följa författaren Ulrika Fjellborg på Facebook
http://m.facebook.com/KronikaOverYggdrasil/

Eller surfa in på  http://norrbottenpublishing.se/ där ni kan köpa böckerna.

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0